'Afnemende tolerantie voor homo'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Aan de vooravond van Roze Zaterdag was er bij de politie wel enige angst voor incidenten, maar de dag zelf verliep vlekkeloos, zegt organisator Lorijn. De toenemende berichten over agressie tegen homoseksuelen, moeten volgens hem niet te zeer aan allochtone jongeren worden toegeschreven. "Dat lijkt me echt onzin. Er is al langer een verharding van de maatschappij aan de gang. Bij de meeste groepen voetbalsupporters hoor je ook nogal wat homofobe geluiden. En in Zwolle zullen ook geen Marokkanen aan het werk geweest zijn."

Een voorbeeld van afnemende tolerantie was volgens Lorijn de afwezigheid van de pedofielenvereniging Martijn op de informatiemarkt van de Roze Zaterdag. Martijn, al jaren een vaste aanwezige op de markt, werd geweerd onder grote druk van onder meer de Nederlandse Politiebond, die niet met de pedofielenvereniging op één manifestatie wilde staan.

bron: Artikel < 'Afnemende tolerantie voor homo' > door Arjen Fortuin; vorige.nrc.nl/krant/article1538301.ece; NRC; 7 juli 2001