'Amerikanen zijn seksuele analfabeten'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Er kan in Amerika geen boek over seks uitkomen, of het is een best-seller. Seks is een geliefd onderwerp van gesprek in de vele talkshows op de televisie. [...] Je zou dan ook denken dat Amerikanen alles over seks weten. Niets is minder waar. [...] 'Amerika is een land van seksuele analfabeten,' was de reactie van dr. June Reinisch, directeur van het Kinsey Instituut en auteur van het rapport [The Kinsey Institute New Report on Sex].

De helft van de ondervraagden gelooft dat een vrouw niet zwanger kan worden als ze menstrueert. Ze denken ook dat vrouwen nooit zwanger worden als de man zich vlak voor de zaadlozing terugtrekt. De meeste ondervraagden denken dat je aids kunt krijgen van anale seks, ook al is geen van de partners met het virus besmet. Vijftig procent van de Amerikanen wist niet dat op olie gebaseerde glijmiddelen al na één minuut geslachtsgemeenschap microscopisch kleine gaatjes in een condoom of pessarium kunnen maken, waardoor sperma en het aidsvirus kunnen ontsnappen. [...]

June Reinisch wees de regering er, bij de presentatie van haar onderzoek, op dat in veel andere westerse landen onderwijs in seksualiteit vanzelfsprekend is. Wordt het niet de hoogste tijd dat ook Amerikaanse scholen hiertoe overgaan? Maar met George Bush in het Witte Huis hebben de conservatieve politici en de behoudende christenen tot nu toe voluit de gelegenheid gekregen de plannen voor het nationale onderzoek te dwarsbomen. Het nieuwste Kinsey-rapport en de hartekreet van Reinisch zullen daar niet veel aan veranderen.

bron: Artikel < 'Amerikanen zijn seksuele analfabeten' > door Freke Vuijst; Vrij Nederland; 15 september 1990