'Benno L. als monster afschilderen helpt slachtoffertjes niet'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De slachtoffers van Benno L. hebben er niets aan als hij door de omgeving als een monster wordt afgeschilderd. Dat zegt ontwikkelingspsycholoog Arianne Struik uit Vught.

Struik en haar team hebben vele slachtoffertjes van de zwemleraar behandeld bij het Top Referent Trauma Centrum van Herlaarhof, dat onder meer gespecialiseerd is in seksueel misbruik en vechtscheidingen.

"Het helpt niet om iemand te zien als een monster. Want Benno L. en iedere andere delinquent zijn geen monsters. Het zijn ook aardige, lieve mensen, die wél heel verschrikkelijke dingen doen. Kinderen hebben moeite met dat verwrongen beeld. Zij vonden Benno L. een lieve, leuke zwemleraar en komen enorm in de knel dat zij een monster aardig gevonden hebben. Als kinderen die beide kanten mogen zien, kunnen ze akelige ervaringen beter een plek geven."

bron: Artikel < 'Benno L. als monster afschilderen helpt slachtoffertjes niet' >; www.bndestem.nl/regio/brabant/benno-l-als-monster-afschilderen-helpt-slachtoffertjes-niet-1.4587938; BN DeStem; 21 oktober 2014