'De maatschappij is ziek en zelfs zo ziek dat we het gewoon zijn gaan vinden'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Quote: 'U bent ook maar een slachtoffer, van uw opvoeding, uw opleiding en omgeving.'

Vooral in de laatste 2 woorden kon hij wel eens groot gelijk hebben, als ik de mavo tl leerboeken van mijn zoon zo lees dan zijn de feiten vaak gek genoeg geheel anders weergegeven, zo worden de begrippen homofiel en pedofiel bijvoorbeeld heel anders weergegeven dan in de mavo tl boeken van voor 1970 maar ook de Jodenvervolging en de WOII op zich worden anders uitgelegd ja zelfs de democratie in Nederland is verschillend in beide leerboeken maatschappijleer.

En wat de omgeving betreft in mijn tijd kon ik rustig elke mogen vanaf mijn vijfde jaar die 2 kilometer naar school lopen in zomer en winter terwijl je tegenwoordig de straat met vijf huizen nog niet uit kunt lopen in het donker (in mijn tijd was het nog donkerder dan nu i.v.m. met straatverlichting die was er gewoon niet) zonder dat je als vrouw of bejaarde c.q. kind het gevoel hebt of echt overvallen wordt c.q. aangerand. Vroeger als kind speelde je doktertje er werd nooit iets van gezegd tegenwoordig ben je met 6 jaar al een verkrachter/aanrander als je een ander kind aanraakt. De maatschappij is ziek en zelfs zo ziek dat we het gewoon zijn gaan vinden.

bron: Reactie door 'sinterklaas'; Reactie onder artikel 'Wie heeft medelijden met Martin Bosma?'; www.depers.nl/binnenland/526819/Wie-heeft-medelijden-met-Bosma.html; DePers.nl; 25 november 2010