'Mijn papa is een pedofiel'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een pedofiel heeft vaak een vrouw en kinderen. Als hij wordt opgepakt is er meestal maar weinig begrip voor hen in hun omgeving. Ze worden meegesleept in zijn val en raken niet zelden alles kwijt. In Belgisch weekblad Humo doen ze hun verhaal. Een van hen is de zeventienjarige Ellen.

De zaak van haar vader haalde drie jaar geleden alle Nederlandse kranten. Hij zou een spin in het web zijn van een kinderpornonetwerk. Later bleek zijn rol veel kleiner dan gedacht. [...] "[T]oen ik thuis kwam uit school zag ik de blauwe zwaailichten voor de deur. Het huis zat vol politiemensen die alles overhoop haalden. Mijn moeder zat huilend op een stoel en zei: 'Papa gaat naar de gevangenis, hij is een pedofiel'." [...]

"Ik had ook nog een pleegbroertje, maar die is nooit meer naar huis gekomen. Die hebben ze opgehaald aan de school en ergens naartoe gebracht, zijn spullen zijn ze later bij ons komen halen, terwijl ik 's morgens nog 'Dag! Tot straks!' had gezegd. Ik heb hem nooit meer gezien. In één klap ben je dus je vader én je broertje kwijt."

"In de media werd mijn vader afgeschilderd als een monster. De nieuwsberichten over hem bleven maar komen, in elk journaal, met heel veel foto's. Ja, ze zetten dan zo'n balkje voor zijn gezicht, maar als je mijn vader ooit gezien hebt, weet je dat dat niet veel zin heeft. Journalisten interviewden iedereen die ooit met hem in contact was gekomen en wat kwijt wilde. Maakte niet uit of het waar was of niet."

bron: Artikel < 'Mijn papa is een pedofiel' > door Jeannette Kras; www.welingelichtekringen.nl/samenleving/455922/mijn-papa-is-een-pedofiel.html; Wel.nl; 21 mei 2015