'Te veel seksuele beelden voor kinderen'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Kinderen in Groot-Brittannië worden te veel blootgesteld aan seksueel getinte beelden op internet, in clips, computerspelletjes en magazines. Ouders beschikken over te weinig middelen om hier iets aan te doen, zo staat in een rapport dat is opgesteld in opdracht van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Psycholoog Linda Papadopoulos roept in het rapport onder meer op tot een verbod op seksueel getinte videoclips voor negen uur 's avonds, berichtte de BBC vrijdag. Ook zouden jongens pas mannenbladen met foto's van schaars geklede vrouwen mogen kopen vanaf hun zestiende. Verder raadt Papadopoulos onder meer aan dat mobiele telefoons en computerspelletjes worden verkocht met het ouderslot automatisch aan.

Zowel de Labourpartij als de Conservatieven pakken het onderwerp op in de aanloop naar de verkiezingen, die waarschijnlijk op 6 mei plaatsvinden. Zo verklaarde oppositieleider David Cameron van de Conservatieven dat hij de "ongepaste seksualisering" van kinderen en jongeren zou aanpakken.

bron: < 'Te veel seksuele beelden voor kinderen' >; www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/281250/2010/02/26/Te-veel-seksuele-beelden-voor-kinderen.dhtml; Parool (ANP); 26 februari 2010