'Zorgen over pedofilie ontaarden in Heksenjacht'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Het volk rukt op naar de poorten van de Tweede Kamer. Het eist een verbod op de pedofielenvereniging Martijn. [...] Individuele bestuursleden pleegden in het verleden strafbare feiten, maar niet in verenigingsverband. Wat overblijft, is een vereniging van mensen die vinden dat seks met kinderen moet kunnen. Niet minder, maar ook niet meer. Zonder strafbare feiten, is er geen reden voor een verbod. De vrijheid van vereniging geldt voor iedereen. [...] De begrijpelijke zorgen van velen over de mogelijke gevolgen van pedofilie ontaarden zo zoetjes aan in een gevaarlijke heksenjacht. Politici zouden daar niet zo makkelijk in mee moeten gaan.

[Twee reacties op dit stuk:]
['Mordicant':] De "pedohunt" is een gevolg van een hysterische tijdsgeest. In elke discussie over dit onderwerp laaien de emoties hoog op en haasten deelnemers zich om vooral maar duidelijk te maken dat de viezeriken aan de hoogste boom moeten worden opgeknoopt. Het is een vreemd soort culturele groepsdwang. Eenieder die zich in een dergelijke discussie rationeel durft uit te spreken "zal zelf ook wel een pedo zijn".

['H.Posthumus':] Mensen als Henk Bres hebben vooral behoefte aan aandacht en een heldenrol. Heksenjacht is het juiste woord. Rutte lacht, en wrijft zijn handen, het volk is afgeleid en ziet niet dat ze door de Lachende Leugenaar worden klein gehouden. Middeleeuws.

bron: Artikel < 'Zorgen over pedofilie ontaarden in Heksenjacht' > door Raoul du Pré; www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2805781/2011/07/15/Zorgen-over-pedofilie-ontaarden-in-Heksenjacht.dhtml; VK opinie; 15 juli 2011