13 jaar

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Door: Roel de Winter

Twaalf moet ik geweest zijn toen ik voor de eerste keer een andere lul in mijn hand had.

Achter in de tuin hielden mijn ouders geiten. Deze beestjes sliepen in een kot met veel hooi. Een vriendje dat twee jaar ouder was dan ik - Guido was zijn naam - nam me mee maar het geitekot. Na wat gebabbel over seks en hoe groot onze piemeltjes wel waren toonde hij mij zijn lid. Ik was gefascineerd door dat ding, niet alleen omdat het veel groter was dan dat van mij, maar vooral omdat er veel meer haar op stond. Hij vroeg mij of ik wel eens masturbeerde. Ik had er nog nooit van gehoord. Hij deed het voor. Na een tijdje vroeg hij of ik hem wilde aftrekken. Graag. Wat er toen gebeurde vergeet ik nooit meer. Hij schokte, kreunde en na een poosje kwam er wit glibberig spul uit. Sperma noemde hij het.

Hij probeerde het met mij, maar er kwam niets uit.

Nadien heb ik het met de zoon van de kuisvrouw gedaan. De buurjongen moest er ook aan geloven. Als er een neef bleef logeren kon je er zeker van zijn dat zijn broek uit moest. Onlangs kwam ik op een familiefeest een van die neven tegen. Hij is ondertussen keurig getrouwd en heeft twee kinderen rondlopen. We haalden herinneringen op aan onze ervaringen van vroeger. Hij vond het ongelooflijk tof dat ik homo was. Voor mij was het niet gewoon een experiment. Nee, ik viel toen al op jongens en dat ik hem had uitgekozen om seks te hebben vond hij een compliment. Niks geen frustraties, geen complexen. Hij was gewoon dankbaar, blij en vereerd dat we ooit seks met elkaar hadden gehad.

Toen ik het interview las met Dirk Tieleman in Humo over zijn sekservaring op 13-jarige leeftijd moest ik daar dan ook spontaan aan terugdenken. Op die leeftijd ontmoette ik mijn eerste grote liefde, de leraar Frans. Zijn naam ben ik vergeten, maar zijn gezicht vergeet ik nooit meer. Hij woonde in hetzelfde dorp als ik, was niet getrouwd en had dezelfde hobby als ik: een aquarium. De planten en de visjes waren dan ook dankbare onderwerpen om met hem in contact te komen. Hij was een zachte man. Het liefst van al wilde ik dat hij mij in zijn armen zou houden, dat we samen de liefde zouden bedrijven. Niet zoals dat gedoe met mijn vriendjes, maar echte seks.

Op een mooie dag leek het er dan ook effectief van te komen. Hij nodigde mij bij hem uit om naar zijn aquarium te komen kijken. Zenuwachtig belde ik die middag aan. Hij had een mooie visbak. Uren hebben we gepraat. Eerst over vissen, dan over de moeilijke relatie met mijn ouders en voor ik het goed en wel besefte flapte ik er uit dat ik op jongens viel en dat ik verschrikkelijk verliefd op hem was. We hebben niet gevreeën. Een knuffel, en dat was het. Ik weet niet waarom maar enkele maanden later ging hij werken in een andere school.

Als die man toen beslist had om met mij seks te hebben, dan zou mijn seksleven een stuk rijker zijn geweest.

bron: '13 jaar' door Roel de Winter; Roze AktieFront; Met toestemming overgenomen in OK Magazine, nr. 74; augustus 2000; Roze AktieFront: februari 2000