48 Spaanse hoerenlopers voor rechter

From Brongersma
Jump to: navigation, search

In Sevilla is een massaal zedenproces begonnen tegen een groep van 48 mannen, allen klant van de bar Arny. De populaire bar bleek het centrum te zijn van een netwerk van pedoprostitutie. In de bar moesten minderjarige jongens pornografische sexshows opvoeren, waarna zij beschikbaar waren voor sexcontacten met klanten. De Spaanse en Afrikaanse jongens, allen tussen de 14 en 17 jaar, kregen voor hun diensten geld of drugs.

Onder de 48 klanten die voor de rechtbank moeten verschijnen, bevinden zich een hoogleraar, Jorge Cadava (de broer v/d bekende operazangeres), de helft van het komische duo Los Morancos, de markies van Sotohermoso, kopstukken uit de Spaanse politiek, en nota bene kinderrechter Manuel Rico Lara. De kinderrechter heeft zijn functie misbruikt door jeugdige delinquenten in het tuchthuis te bezoeken, en vervolgens na hun vrijlating de weg te wijzen naar de prostitutie in Bar Arny.

De officier van justitie heeft tegen de bareigenaar en diens zetbaas 168 jaar gevangenisstraf geëist, en aangeklaagd voor 56 misdaden. De eigenaar van twee naburige prostitutiebars, El 27 en Valentino, hoorde 87 jaar cel eisen. Bovendien moeten de uitbaters de misbruikte jongeren één miljoen peseta (veertienduizend gulden) betalen per sexcontact waaraan dezen zijn onderworpen.

De instructierechter heeft 59 minderjarige hoerenjongens geïdentificeerd, het werkelijke aantal ligt volgens de rechter waarschijnlijk hoger. Tegen de klanten heeft de officier straffen van tussen de één en zeventien jaar geëist, afhankelijk van het aantal sexcontacten met de jongens. De klanten wordt 'het corrumperen van minderjarigen' ten laste gelegd. Het proces wordt in een speciale rechtzaal gehouden achter gesloten deuren. Francisco Buena, de advocaat van een aantal verdachten, vindt dat de strafwet niet van toepassing is 'omdat men iemand die al slecht en bedorven is niet kan corrumperen'.

bron: '48 Spaanse hoerenlopers voor rechter'; Gay News; Nummer 62; oktober 1996