Achtjarig kind verkracht door twee medeleerlingen

From Brongersma
Jump to: navigation, search

In een lagere school in Ottignies hebben dinsdag tijdens de middagpauze twee jongens van negen en elf jaar een achtjarig kind verkracht. Dat meldt het parket van Nijvel vrijdag. Terwijl de kinderen aan het voetballen waren op de speelplaats, kwam de bal achter een hoge muur terecht. Toen een van de leerlingen op zoek ging naar de bal werd hij benaderd door twee jongens die hem oraal en anaal verkrachtten. Het slachtoffer durfde niets zeggen op school en vertelde pas woensdag aan zijn ouders wat er gebeurd was. De familie van de jongen diende klacht in bij de lokale politie. Een gespecialiseerd team nam het verhoor van de jongen op video op.

Het kind werd ook onderzocht door een wetsdokter. "Strafrechtelijk kunnen kinderen niet vervolgd worden voor dat soort daden en kunnen ze niet verwezen worden naar een correctionele rechtbank. Er kunnen enkel beschermende opvoedingsmaatregelen getroffen worden", aldus Bernard Goethal van het parket van Nijvel. Jeugdsubstituut Eric Janssens is belast met het dossier en verhoort de kinderen vrijdagnamiddag in het justitiepaleis van Nijvel.

bron: 'Achtjarig kind verkracht door twee medeleerlingen in Ottignies'; www.gva.be/nieuws/buitenland/default.asp?art={182DD2CE-B1EB-405F-B672-F57DFCE4BE55}; Gazet van Antwerpen; 19 mei 2006