Amerika blijft gesloten voor Hiv-positieven

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Amerika blijft zijn grenzen gesloten houden voor mensen met Hiv, dit schrijft de Amerikaanse krant Chicago Tribune naar aanleiding van de opening van de Gay Games 2006 in Chicago. De maatregel stamt uit de tijd toen niemand nog wist wat Hiv of Aids was. Men noemde het toen "gay cancer" en was in de veronderstelling dat het zo besmettelijk was dat men het kon oplopen van toiletbezoek, deurknoppen en drinken uit glazen.

De toenmalige President Reagan besloot toen om in de algemene hysterie mee te gaan en de toegang van mensen met Hiv te verbieden. Een toen al zinloze maatregel omdat men toen niet eens kon testen of iemand het virus wel of niet had. Men ging toen alleen af op het uiterlijk, mensen die zichtbaar geen symptomen hadden konden Amerika vrij in en uit gaan. Nu twintig jaar later is er aan deze dwaze maatregel niets veranderd. Erger nog, mensen verzinnen allerlei mogelijkheden om toch Amerika binnen te kunnen komen. Ook is het raar dat men alleen mensen kan weigeren die weinig of geen gevaar vormen voor de overdracht van Hiv, namelijk degene die hun medicijnen in nemen. Dat zijn degenen die aan de grens terug gestuurd worden indien zij Hiv medicatie bij zich hebben.

bron: 'Amerika blijft gesloten voor Hiv-positieven'; www.gaynews.nl/laatstenieuws.php?nieuwsitem=933; Gay News Magazine; 15 juli 2006