Anti-fascistisch front

From Brongersma
Jump to: navigation, search

In de nacht van 28 op 29 april werden de ruiten van het Gentse Rooie Vlindersecretariaat - socialistische aktiegroep voor de bevrijding van de homoseksualiteit - ingegooid. De daders hadden overal stickers en tekens van de fascistische organisatie "jongerenfront" aangebracht. Een organisatie die sterke bindingen heeft met VMO, Were Di, Alternatief, KVHV en ander zwart gespuis. De stickers vermeldden de slogan "Voor Europa, tegen het kommunisme".

Deze terreurdaad is geen alleenstaand feit. Onlangs kreeg ook Dolle Mina een baksteen in hun ruiten. Het is wel merkwaardig dat juist die organisaties, die het voortdurend over "pluralisme", "linkse terreur" en "vrije meningsuiting" hebben, direkt overgaan tot dergelijke krapuleuze reacties wanneer anderen van hun demokratische rechten gebruik maken. Uiterst rechts is hiermee niet aan zijn proefstuk. Denken we maar aan de vreselijke repressie die de homo-organisaties uit de twintiger, dertiger jaren hebben moeten ondergaan. Een repressie die uitmondde in de gruwelijke afslachting van minstens 200.000 janetten in de Duitse concentratiekampen [dit aantal is later door historici flink naar beneden bijgesteld]. Naast de joden en de linksen waren de homo's het uitverkoren wild voor de fascistische mensenjagers. Een tijdperk waar sommigen blijkbaar met heimwee aan terugdenken.

Eens te meer werd op 28/29 april bewezen hoe diep de onderdrukking van homoseksualiteit en homoseksuelen wel verankerd is. Want zodra homo's het recht op homoseksualiteit benadrukken, worden alle versluierde onderdrukkingsmechanismen weer duidelijk. De hier aangeklaagde feiten zijn de voorbije maanden wat al te regelmatig voorgekomen, om ze zomaar over ons heen te laten gaan. Wij geloven dat - zeker in Gent - de oprichting van een nieuw anti-fascistisch front noodzakelijk is, zodat we de strijd tegen de huidige fascistische groepjes genadeloos kunnen organiseren. In elk geval zullen wij, als linkse homoseksuelen, de strijd tegen het hernieuwd fascisme en vóór onze eigen rechten tot het einde toe voortzetten. Wij hebben genoeg gehad aan één nazi-regime.

De Rooie Vlinder
Rudy D. [edit]

bron: Ingezonden brief 'Anti-fascistisch front' door Rudy D. [edit] van De Rooie Vlinder; Sekstant, nr. 10; oktober 1977