Britse gezondheidsdienst wil seks aanmoedigen

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Jongeren hebben recht op een goed seksleven en hun gezondheid zal daar wel bij varen, want seks is goed voor het cardiovasculair system. Dat staat in een nieuwe brochure die door de Britse gezondheidsdienst wordt verspreid, meldt de Sunday Times. Het pleidooi komt van de afdeling Sheffield van de National Health Service, de Britse openbare gezondheidsdienst, en werd aangeboden aan scholieren, ouders en mensen die zich bezig houden met jeugdzorg.

Volgens de opstellers hebben deskundigen de jongste tijd teveel nadruk gelegd op de nood aan veilige seks - dit als antwoord op de Aids-epidemie - en op liefdevolle relaties en werd te weinig aandacht besteed aan het aspect van seks dat de meeste mensen aanspreekt: het plezier ervan. Onder het motto An orgasm a day keeps the doctor away - een variant op het klassieke An apple a day keeps the doctor away - wordt uitgelegd dat gezondheidsexperts vijf porties groenten en fruit en een half uur fysieke activiteiten aanbevelen om gezond te blijven. Waaraan dan een nieuw advies wordt toegevoegd: "En wat zou je denken van tweemaal per weeks seks te hebben of te masturberen?"

bron: Artikel 'Britse gezondheidsdienst wil seks aanmoedigen'; www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=DMF20090712_007; Het Nieuwsblad (belga); 12 juli 2009