De kinderverleider (2) - Wat er gebeurt, hoe het gebeurt

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Politie-ervaringen
Bij de buren woonde een oude man in, bij wie kleine Gerda regelmatig op bezoek ging. 't Was wel gemakkelijk voor moeder. Ze was in ieder geval van de straat met al dat langskomende verkeer. Die oude man was er na de dood van zijn vrouw komen wonen om toch nog wat gezelligheid te hebben. Het kind ontroerde hem, zo'n mooi lijfje toch. Alleen maar wat strelen op haar beentjes en buik - was dat nou zo erg? Zo zocht een oude man wat warmte.

Twee keer per maand kwam hij als glazenwasser door de straat. Een niet al te snuggere, maar toch willige jongen, die zijn werk goed deed, al haalde hij zijn geld op zonder zelfs goedendag te zeggen. Degene die zijn leven ineens wat zon gaf, was Jantje die vroeg of hij hem mocht helpen. Dat mocht voortaan en zo ontstond een band tussen Jan en de glazenwasser. Jan mocht steeds meer, tot het meest perverse toe. Het was een buurvrouw die het zag.

bron: 'Wat er gebeurt, hoe het gebeurt'; Uit het boekje 'De kinderverleider', samengesteld door W. Rietman (pseudoniem); Uitgeverij Semper Agendo N.V. Apeldoorn; 1970