Pedofiel eist studieplek

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Norbert de Jonge [pedofiel die Pedagogiek wil studeren] heeft aangekondigd dat hij naar de rechter stapt. En dat is maar goed ook! Waar blijven we anders ... Een bestuurslid van een vereniging ter bevordering van het stierenvechten wordt geweigerd voor de opleiding Diergeneeskunde. Een bestuurslid van een vereniging voor de opvang van dakloze illegalen komt de masteropleiding Nederlands Recht niet in. Een bestuurslid van de vereniging tot liberalisering van het drugsbeleid mag geen Farmacie studeren ... En ga zo maar door: onderwijsinstellingen als vertegenwoordigers van de Gedankenpolizei.

De Nederlandse samenleving wordt beheerst door angst. En dat geldt ook voor de Nederlandse politici. Angst voor moslimterroristen, angst voor libertijnse gedachten en gedragingen, angst voor criminaliteit, angst voor ziekte, angst voor vreemde overheersing. Burgerlijke vrijheden worden opgeofferd aan een streven om alle risico's tot nul te reduceren. En ook in ethische kwesties knijpt men een oogje toe. Minderheden worden gediscrimineerd en onderdrukt als dat ertoe bijdraagt dat de meerderheid met een gerust hart kan slapen. Voor mij is dat een belangrijke reden om deze website overeind te houden: opdat onderwijsprofessionals wakker en weerbaar blijven. Professionals moeten zich (binnen de grenzen van de wet) door hun beroepsethiek laten leiden en niet door diffuse angsten uit de onderbuik van de samenleving.

bron: Artikel 'Pedofiel eist studieplek' door Wes Holleman; www.onderwijsethiek.nl/wp-content/uploads/2008/02/pedofieleiststudieplek.pdf; www.onderwijsethiek.nl; 3 februari 2008