Plasterk, deze is voor jou

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Het kabinet heeft zojuist een officieel standpunt ingenomen inzake de sexualisering van de samenleving. Het is vanaf NU de bedoeling dat als je gewoon een paar meisjes onder de douche ziet dat je denkt: 'Goh, leuk, meisjes onder de douche, die zijn goed hygiënisch bezig!' Stop de seksualisering van de vrouw als object. Of zoiets. Begrepen? Mooi. Dan begint de eerste training de-seksualisering NU!

[Reactie van 'Schoorsteenveger':] Het gaat om machtsverhoudingen. Ik durf voorzichtigjes te veronderstellen dat die morele systemen die de vrouw het minst als 'lustobject' willen zien over het algemeen het meest vrouwonvriendelijk en het meest onderdrukkend zijn. Ik durf ook voorzichtigjes te veronderstellen dat de 'sexuele revolutie' ons juist heeft geleerd hoezeer mannen, binnen welke moraal dan ook, vrouwen als 'lustobject' ervaren, of ze het nou willen of niet, en hoe hypocriet, dubbel en vals die moralen zijn die beweren dat dit niet het geval is of niet het geval zou moeten zijn. Als we morgen collectief stoppen om de vrouw als 'lustobject' te zien, dan hebben we overmorgen weer een stevige basis liggen voor een samenleving die alles in het geniep doet en is er aan de machtsverhoudingen niets maar dan ook niets ten goede veranderd, integendeel. Het zou juist een stap voorwaarts zijn, wanneer we eindelijk sexualiteit en macht op adequate wijze van elkaar kunnen scheiden.

bron: 'Plasterk, deze is voor jou' door 'Prof. Hoxha' [Ambroos Wiegers]; www.geenstijl.nl/mt/archieven/1040211.html; GeenStijl; 28 september 2007