See me feel me touch me heal me

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Mijn opvoeding heeft een ongecompliceerde verkenning van mijn lichaam in de weg gestaan. Alles wat er met je lichaam gebeurde, hoe het voelde, ja zelfs hoe het er uit zag gebeurde stiekum. Het verkennen van al je mogelijkheden in relatie met anderen was uiteraard helemaal taboe, en het lichaam van mijn ouders heb ik dan ook niet een keer te zien gekregen. Dit terwijl ik me weet te herinneren dat ik erg naar lichamelijkheid verlangde. Ook lustgenietingen en orgasmen waren me niet vreemd, al wist ik niet dat er namen waren voor de dingen die ik toen voelde. Toen wist ik ook nog niet dat die gevoelens het verboden en onbesproken terrein van wat seksualiteit genoemd wordt behelste [behelsde].

Deze later als orgasmen gedefinieerde gevoelens wekte ik op door aan banken en dergelijke te gaan hangen, waardoor mijn benen vrij kwamen te hangen. Door de zodoende ontwikkelde kracht in de benen bewerkstelligde ik het lekkere gevoel van algehele ontlading. Een anekdote in deze wil ik hier nog kwijt: Ik was een jaar of tien toen ik weer eens aan de het schoolplein omheinende [omheinde] hek hing als boven beschreven. Een jongetje uit mijn klas kwam naar me toe en vroeg waarom of ik dat toch deed en of het misschien met mijn piemel te maken had, dit vroeg hij letterlijk zo. Ik beaamde de vraag, maar had daar direkt spijt van. Het was veel meer voor mij, maar dat durfde ik hem niet meer te zeggen. Praten over deze gevoelens was hoe dan ook taboe. Thuis, waar ik vanwege mijn gedrag al het 'hangplantje' werd genoemd werd niet over dit gedrag en bijkomende gevoel gesproken.

bron: Scriptie 'See me feel me touch me heal me - In hoeverre kan groepsleiding omgaan met zijn/haar seksualiteit in relatie tot opvoeding en kinderseksualiteit' door T. [edit] van Aerde; Emilie Knappert Scholengemeenschap, voorheen de 'LOK', afdeling I.W.; Leiden; 1985