Slachtoffer Bolderkar-affaire naar rechter

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een vrouw [Elise Watts] die als driejarig kind tijdens de Bolderkar-affaire uit huis werd geplaatst, eist 21 jaar later genoegdoening van justitie en de jeugdinstelling waarin de Bolderkar is opgegaan. Ze wil nu ze volwassen is alsnog excuses, want die heeft ze nooit gehad.

De Bolderkar-affaire werd in 1988 groot nieuws, omdat veertien kinderen van dit Vlaardingse kinderdagverblijf volgens de leiding incestslachtoffers waren. Justitie ging daarin mee, haalde kinderen bij hun ouders weg en liet de vaders oppakken.

Uiteindelijk ging iedereen vrijuit omdat de bewijsvoering vrijwel uitsluitend op de omstreden poppenmethode was gebaseerd. De vrouw die nu excuses eist, heeft haar hele leven last gehad van de uithuisplaatsing. [...]

De filmmakers Jan Louter en Rob van Olm maakten een documentaire over Elise en haar vader. Die wordt donderdagavond voor het eerst uitgezonden bij RTV Rijnmond.

bron: 'Slachtoffer Bolderkar-affaire naar rechter' door Stijn Wiegerinck; nos.nl/artikel/87987-slachtoffer/; NOS Nieuws; 19 mei 2009