Vereniging Martijn was aanwezig op de Belgian Lesbian and Gay Pride

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Door: Bestuur Vereniging Martijn

BLGP flyer

Pride 2004 M.jpg
Pride 2004 C.jpg


Pride 2004 E.jpg ENGLISH VERSION: PLEASE TURN OVER Pride 2004 E.jpg

Vereniging MARTIJN op de BLGP

Vereniging MARTIJN, een platform voor discussie over pedofilie, is aanwezig op de BLGP (Belgian Lesbian and Gay Pride) om te pleiten voor de emancipatie van pedofielen.

Pedofilie is een voorkeur. Pedofielen voelen zich voornamelijk aangetrokken, ook seksueel gezien, tot prepuberale kinderen van één of van beide seksen. Deze aantrekking impliceert geen actie. Het is geen misbruik of 'seks met' kinderen. Het is ook geen extreme drang waartegen geen weerstand geboden kan worden.

De meeste kinderverkrachters zijn helemaal geen pedofielen, maar gelegenheidsplegers, meestal heterofielen. Omgekeerd zijn verreweg de meeste pedofielen geen verkrachters.

Freddy Thielemans, burgemeester van de stad Brussel, schrijft in zijn uitnodiging voor de BLGP dat elk menselijk wezen recht heeft op eerbied en waardering. Wij hopen dat dit voor hem ook opgaat voor pedofielen die op een gepaste manier met hun gevoelens omgaan. De BLGP organisatie stelt op haar website (www.blgp.be) in haar "eisenplatform 2004" dat holebi's de strijd ondersteunen tegen elke vorm van discriminatie op basis van onder meer leeftijd en seksuele geaardheid. Wij hopen dat ze hierbij ook aan pedofielen denken (en aan kinderen).

Demonisering

De manier waarop de politiek met het onderwerp "pedofilie" omgaat en de eenzijdige berichtgeving in de media leiden tot demonisering van alle pedofielen. Voor de meeste pedofielen is het ontzettend pijnlijk persberichten te lezen die koppen: "Pedofiel verkracht kind". Niet alleen door wat er plaats heeft gevonden, maar ook omdat alle pedofielen het moeten ontgelden. Persberichten koppen nooit: "Heterofiel verkracht vrouw".

Nogmaals: de meeste kinderverkrachters zijn helemaal geen pedofielen, maar gelegenheidsplegers, meestal heterofielen. Omgekeerd zijn verreweg de meeste pedofielen geen verkrachters.

Manneken Pis

Vandaag draagt Manneken Pis, het embleem van Brussel, een Pride-kostuum van ontwerper Jonathan Bernard. Manneken Pis is een klein bronzen beeldje dat dienst doet als fontein, maar... het is ook een naakt jong jongetje. Dit geeft te denken. Wij willen u een vraag voorleggen:

Is het altijd ongewenst als kinderen lichamelijk genot ervaren?

Waar we voor staan

Vereniging MARTIJN, opgericht in 1982, is een platform voor discussie over pedofilie. Vereniging MARTIJN strijdt voor de sociale en maatschappelijke acceptatie van kinderen-ouderen relaties. Bij wederzijds als plezierig ervaren relaties tussen jongeren en ouderen zou eventuele lichamelijke intimiteit geen probleem hoeven te zijn. Met betrekking tot de lichamelijke intimiteit stelt Vereniging MARTIJN vier richtlijnen voor, namelijk:

  1. Instemming van zowel het kind als de volwassene.
  2. Openheid naar de ouders van het kind.
  3. Vrijheid voor het kind om zich terug te trekken uit de relatie op elk willekeurig moment.
  4. Harmonie met de ontwikkeling van het kind.

Vereniging MARTIJN is voor de objectieve, wetenschappelijk aantoonbare waarheid en tegen politieke terreur en discriminatie. Zij is een platform voor iedereen die tegenwicht wil bieden aan het dogma dat kinderen en jongeren geschaad worden door vriendschappen en liefdevolle intimiteit met oudere personen.

De tekst van deze flyer staat ook on-line, op:
www.martijn.org/info/Pride_2004.html

Bestuur Vereniging MARTIJN
www.martijn.org

bron: 'Vereniging Martijn was aanwezig op de Belgian Lesbian and Gay Pride' door Vereniging Martijn; Martijn.org; mei 2004