Vrouw is veroordeeld voor aanranding

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een vrouw van 29 uit Deinze heeft twaalf maanden cel met uitstel gekregen voor de aanranding van een jongen van veertien. De vrouw had seksuele betrekkingen met de zoon van haar vriend. De vrouw had een relatie met een gescheiden vader. In de kerstvakantie van vorig jaar had ze enkele keren seks met zijn veertienjarige zoon. De jongen zelf had zijn toestemming gegeven, maar zijn ouders dienden een klacht in.

De vrouw is veroordeeld voor aanranding, niet voor verkrachting. Dat komt door een vreemde regel in de strafwet. Die zegt dat een minderjarige veertien moet zijn om zijn toestemming te kunnen geven voor seks, maar zestien om zijn toestemming te geven voor het betasten van intieme lichaamsdelen. De conclusie van de rechter in dit geval was dus dat de vrouw niet schuldig was aan verkrachting. Of zoals hij het zelf samenvatte: "Het voorspel is strafbaar, maar de geslachtsgemeenschap niet."

bron: 'Vrouw is veroordeeld voor aanranding'; www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/060407Aanranding/index.shtml; vrtnieuws.net; 7 april 2006