Difference between revisions of "Hengelose bestuurder verboden pedoclub Martijn weer actief"

From Brongersma
Jump to: navigation, search
(Created page with "Marthijn Uittenbogaard, bestuurder van de verboden verklaarde pedofielenvereniging Martijn, doet weer van zich spreken. De Hengeloër maakt reclame voor een afgeschermde maili...")
 
(No difference)

Latest revision as of 14:51, 14 June 2019

Marthijn Uittenbogaard, bestuurder van de verboden verklaarde pedofielenvereniging Martijn, doet weer van zich spreken. De Hengeloër maakt reclame voor een afgeschermde mailinglijst voor pedoseksuelen [betreft mailinggroep genaamd mnop]. [...] Op zijn eigen website [marthijn.nl/p/179] maakt Uittenbogaard melding van de start van een nieuw initiatief op internet. "Waar mensen alleen welkom zijn als ze het erover eens zijn dat seks tussen volwassenen en kinderen legaal moet zijn." Aanmelden kan via een zelfverzonnen bijnaam. [...]

Uittenbogaard schrijft dat de mailinglijst bedoeld is voor "liefhebbers van jongens en meisjes, maar ook voor anderen die pro-pedoseksueel zijn. We kunnen gedachten delen over hoe we onze boodschap kunnen verspreiden. We kunnen elkaar op de hoogte brengen van het laatste nieuws." [...] Hij benadrukt dat anti-pedoseksuelen niet welkom zijn. "Zij vormen een bedreiging voor de vrijheid en vormen een bedreiging voor de rechten van kinderen en volwassenen, en de emancipatie van kinderen." De Hengeloër zegt dat hij na de opheffing van Martijn altijd actief is gebleven om zijn grote doel na te streven: pedofilie uit het wetboek van strafrecht halen. Met zijn laatste bericht wilde hij slechts reclame voor de nieuwe mailinglijst maken: "Dit is een initiatief van een goede vriend, die ik slechts onder de aandacht wil brengen. Zelf heb ik hier verder geen bemoeienis mee." De initiatiefnemer wil zelf overigens niet reageren.

Uittenbogaard benadrukt dat hij niet bezig is met een nieuwe organisatie voor pedoseksuelen: "Nadat onze vereniging destijds verboden werd verklaard, adviseerde onze advocaat [Gerard Spong] om gewoon een nieuwe vereniging op te richten. Daar had ik echter geen zin in. Dat was in feite trekken aan een dood paard. De vereniging was namelijk al op sterven na dood. In onze hoogtijdagen - eind tachtiger jaren - hadden we 650 leden. Op het laatst nog maar 50. Blijkbaar is de tijdsgeest er in Nederland niet rijp voor."

artikel: Artikel 'Hengelose bestuurder verboden pedoclub Martijn weer actief' door Jan Colijn; www.rtvoost.nl/nieuws/313996/Hengelose-bestuurder-verboden-pedoclub-Martijn-weer-actief; RTV Oost; 12 juni 2019