Hou op met het criminaliseren van naakt

From Brongersma
Revision as of 12:10, 18 July 2017 by Admin (talk | contribs) (Created page with "Veel mensen plaatsen foto's van hun kinderen op social media, dat is journalisten al jaren een doorn in het oog. Al meer dan een decennium worden we regelmatig gewaarschuwd: D...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Veel mensen plaatsen foto's van hun kinderen op social media, dat is journalisten al jaren een doorn in het oog. Al meer dan een decennium worden we regelmatig gewaarschuwd: Door De Telegraaf, door J/M Ouders, door VTM Nieuws, door Le Figaro, door Harper's Bazaar en de onvermijdelijke Özcan Akyol. Duizend bijbels kun je vullen met alle waarschuwingen in de media. Het komt er vrijwel altijd op neer dat pedofielen meekijken. [...] Als je pedofielen aan hun gerief helpt met alleen al de aanblik van je kind, moet je er dan nog wel mee over straat? Achter elk raam kan immers een pedofiel zitten, loerend naar kinderen die door hun ouders naar school worden gebracht. [...]

Ooit was jeugdig naakt een bewonderenswaardig ding, symbool van kracht en schoonheid, nu is het een manier om een ander te vernederen.

En wij, nou ja, ik niet: u, u doet daaraan mee. Als GeenStijl weer eens de hand heeft gelegd op een naaktfilmpje of naaktfoto van een bekende of onbekende Nederlander, clickt u ook op de link naar het bericht waarin de persoon wordt geslutshamed, vernederd, geschandpaald, u deelt het bericht op Twitter en op Facebook, want u vindt het ook gek, dat iemand zich naakt laat filmen, u vindt het ook niet normaal als iemand van in de zestig nog aan seks doet. Veel mensen vinden de islamitische hoofddoek achterlijk en onderdrukkend voor vrouwen, maar dit is niet minder achterlijk en niet minder onderdrukkend.

bron: Artikel 'Hou op met het criminaliseren van naakt' door Peter Breedveld; www.frontaalnaakt.nl/archives/hou-op-met-het-criminaliseren-van-naakt.html; Frontaal Naakt; 15 juli 2017