Pedofilie is een aangeboren en ongeneeslijke aandoening

From Brongersma
Revision as of 14:28, 15 August 2014 by Admin (Talk | contribs) (Created page with "Pedofilie is een aangeboren en ongeneeslijke aandoening. Met die stelling heeft de Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy zich de woede van zijn rivalen Ségolène Royal e...")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Pedofilie is een aangeboren en ongeneeslijke aandoening. Met die stelling heeft de Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy zich de woede van zijn rivalen Ségolène Royal en François Bayrou op de hals gehaald. Sarkozy deed zijn uitspraak over pedofielen in een interview met Philosophie Magazine. 'Ik ben geneigd te denken dat een mens als pedofiel geboren wordt, en het is dan ook een groot probleem dat we niet weten hoe we die aandoening moeten behandelen,' zei de presidentskandidaat van de rechtse UMP.

Zijn belangrijkste rivalen voor de verkiezingen van 22 april reageerden direct. 'Een stommiteit,' noemde de socialistische Royal de stelling van Sarkozy. Volgens haar is het aan wetenschappers om daar uitspraken over te doen. De centrumkandidaat François Bayrou noemde het standpunt 'ijskoud' en 'verontrustend'.

bron: Artikel 'pedofilie'; www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/147051/; Elsevier.nl; 8 april 2007