Difference between revisions of "Reactie naar aanleiding van de uitzending van Danny Op Straat en de aanwezigheid van Nelson Maatman op de UvA"

From Brongersma
Jump to: navigation, search
(Created page with "Nelson Maatman was uitgenodigd om te praten over zijn gevoelens als pedofiel, over wat het betekent om daarmee te leven maar niet naar te handelen. Dat was in het kader van ee...")
 
(No difference)

Latest revision as of 00:46, 14 February 2020

Nelson Maatman was uitgenodigd om te praten over zijn gevoelens als pedofiel, over wat het betekent om daarmee te leven maar niet naar te handelen. Dat was in het kader van een college over de ontwikkeling van sexuele normen in de maatschappij. We waren onvoldoende op de hoogte van zijn activistische houding en uitspraken. Dat is verkeerd, een grote misser. Hadden we ons daar beter in verdiept, dan hadden wij hem zeker niet uitgenodigd. Het spijt ons zeer als de aanwezige studenten hierdoor geschokt of gekwetst zijn. Het spreekt voor zich dat wij pedoseksualiteit sterk afkeuren, seks met kinderen is onder geen beding of omstandigheid goed te praten. Wij gaan intern zeker bespreken hoe dit heeft kunnen gebeuren en maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

Richard van der Wurff, directeur College Sociale Wetenschappen.

[Gert Hekma (emeritus docent UvA) was ook uitgenodigd en spreker tijdens dit debat.]

bron: 'Reactie naar aanleiding van de uitzending van #dannyopstraat en de aanwezigheid van Nelson Maatman op de UvA'; twitter.com/UvA_Amsterdam/status/1228058626260164630; @UvA_Amsterdam; Twitter; 13 februari 2020