Staartjes wilde tv maken vanuit het perspectief van het kind

From Brongersma
Revision as of 17:47, 12 January 2020 by Admin (Talk | contribs) (Created page with "Generaties zijn opgegroeid met Aart Staartjes, die nu is overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. De meesten kennen Staartjes als de knorrige 'meneer Aart' uit <i>Se...")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Generaties zijn opgegroeid met Aart Staartjes, die nu is overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. De meesten kennen Staartjes als de knorrige 'meneer Aart' uit Sesamstraat. Ook was hij de bedenker van een aantal baanbrekende kinderseries in de jaren 70 en 80, zoals De Stratenmakeropzeeshow, J.J. De Bom voorheen De Kindervriend en De film van Ome Willem. Staartjes wilde televisie maken vanuit het perspectief van het kind. Daarbij ging hij taboedoorbrekend te werk, wat zeker in het begin niet altijd werd gewaardeerd door de ouders van zijn doelgroep.

bron: Artikel 'Staartjes wilde tv maken vanuit het perspectief van het kind' door Petra Steenhoff; nos.nl/artikel/2318359-staartjes-wilde-tv-maken-vanuit-het-perspectief-van-het-kind.html; NOS; 12 januari 2020