Telefacts over boy-lovers

From Brongersma
Revision as of 12:17, 27 October 2015 by Admin (talk | contribs) (Created page with "De reportage "Boy Lovers" die Telefacts in april uitzond is 'positiever' dan de meeste pedofielen hadden verwacht. Dit komt onder andere doordat een bestuurslid van Vereniging...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

De reportage "Boy Lovers" die Telefacts in april uitzond is 'positiever' dan de meeste pedofielen hadden verwacht. Dit komt onder andere doordat een bestuurslid van Vereniging MARTIJN [M. de Jong] zich liet filmen voor deze reportage en daarmee de menselijke kant van 'de pedofiel' in beeld brengt. Ook Hans, de pedofiel waarmee Telefacts undercover contact heeft gezocht, is niet het type 'pedofiele verkrachter' dat men waarschijnlijk voor ogen had. Hij komt over als een zorgzame jongeman.

In een privé e-mail aan Hans liet de Telefacts reporter (Mavert, oftewel: Ezra Eeman) die undercover contact met hem had gezocht weten: "Ik had eigenlijk gehoopt een pedofiel te ontmoeten in de betekenis zoals de mensen die kennen. Bij jou was ik blijkbaar bij de verkeerde persoon. Jij bleek een warme, liefdevolle jongen te zijn die het beste voorheeft met jongens. De manier van spreken over jouw vriendjes heeft bij mij veel positieve gevoelens losgemaakt." (Dit citaat uit de e-mail is met goedkeuring van Hans opgenomen in deze nieuwsbrief.)

In de reportage komen ook Peter De Waele [Dewaele?] en Paul Cosyns aan het woord. De heer De Waele is rechercheur van de sectie Pedofilie van de GDA Brussel. De heer Cosyns is psychiater en staat onder andere aan het hoofd van een ambulant centrum voor diagnostiek en behandeling van plegers van seksueel geweld. Beide heren zijn niet in staat iets zinnigs te zeggen over pedofielen. Dit komt omdat ze door het werk dat ze uitvoeren slechts te maken hebben met een beperkte groep pedoseksuelen.

In de tiende uitgave van POL (tegenwoordig: InfoRevue), een magazine van de Belgische Federale Politie, wordt de heer De Waele geciteerd: "Inderdaad. Het is onze taak pedofielen in de bak te steken, maar het is even belangrijk ervoor te zorgen dat niet-pedofielen niet in de gevangenis terechtkomen. Stel je maar eens voor dat je ten onrechte beschuldigd wordt van pedofilie!" Oftewel: pedofielen moeten de bak in, de niet-pedofielen blijven natuurlijk beschermd. Voor de heer De Waele bestaan pedofielen die zich wel aan de wet houden helemaal niet! Ook valt uit zijn uitspraak op te maken dat hij onder "pedofilie" seks met kinderen verstaat. Pedofilie echter heeft niet met handelingen te maken, maar met gevoelens: het is een voorkeur, een aantrekking.

In de reportage horen we de heer Cosyns zeggen: "Het knuffelen... dan heb je de grens van de afstand tussen de lichamen al overschreden." Heel genuanceerd geformuleerd, maar het is klinkklare onzin. Ook de heer Cosyns is beroepsmatig bezig met pedofielen, herstel, met plegers van seksueel geweld. Ook hij heeft daardoor een bord voor zijn hoofd. Is het een gevaar als een pedofiel een kind knuffelt? Welnee, het knuffelen van kinderen is van vitaal belang. Het is maar goed dat er pedofielen bestaan.

De reportage is hier on-line te vinden:
www.vtm.be/asx/telefacts/telefacts_deel1_2.asx
wm.streampower.be/vtm/telefacts/telefacts_deel1_2.wmv

bron: 'Telefacts over boy-lovers' door Norbert de Jonge; Digitale Nieuwsbrief Vereniging MARTIJN; Jaargang 1, nummer 1; 8 mei 2004