Waals politicus weg om zedenzaak

From Brongersma
Revision as of 12:47, 11 November 2014 by Admin (talk | contribs) (Created page with "Een Belgische politicus is opgestapt omdat hij is beschuldigd van een zedenmisdrijf. Volgens de Belgische media zou Jean-Charles Luperto als potloodventer minderjarigen hebben...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Een Belgische politicus is opgestapt omdat hij is beschuldigd van een zedenmisdrijf. Volgens de Belgische media zou Jean-Charles Luperto als potloodventer minderjarigen hebben lastiggevallen. De Belgische justitie heeft het huis van Luperto doorzocht nadat er vier klachten over hem waren binnengekomen. Hij is officieel nog niet aangeklaagd. Na de inval nam Luperto ontslag als burgemeester van de gemeente Sambreville en als Waals parlementsvoorzitter. Hij blijft nog wel aan als parlementslid.

Luperto benadrukt dat zijn ontslag geen schuldbekentenis is. Hij is van plan de beschuldigingen aan te vechten. Zijn advocaat spreekt er schande van dat details naar de pers zijn gelekt. Luperto gold als een rijzende ster in de Parti Socialiste.

bron: 'Waals politicus weg om zedenzaak'; nos.nl/artikel/720075-waals-politicus-weg-om-zedenzaak.html; NOS Nieuws; 10 november 2014