Difference between revisions of "Wat weten we van kinderen?"

From Brongersma
Jump to: navigation, search
(Created page with "Japanse moeders masturberen hun jonge kinderen zodat ze rustig kunnen inslapen en/of omdat het goed is voor hun welzijn. De gemiddelde Japanse moeder slaapt en baadt met haar ...")
(No difference)

Revision as of 15:02, 5 May 2014

Japanse moeders masturberen hun jonge kinderen zodat ze rustig kunnen inslapen en/of omdat het goed is voor hun welzijn. De gemiddelde Japanse moeder slaapt en baadt met haar kinderen tot in de puberteit of zolang de kinderen dit willen. Veel Japanse moeders leren hun zoon masturberen en helpen hem om zijn eerste ejaculatie te krijgen. Dit vindt plaats op een manier vergelijkbaar met de zindelijkheidstraining. De kinderen slapen overigens niet alleen in bed met hun moeder, maar ook met vader of met de grootouders, en soms hebben volwassenen seks waar de kinderen bij zijn. Uit één studie kwam naar voren dat in meer dan 20% van de gevallen dochters van 16 jaar of ouder nog steeds met hun vader in bed sliepen.

Ook bij de aboriginals spelen volwassenen een heel actieve rol in de seksuele ontwikkeling van kinderen. Moeders masturberen hun kinderen door ontspannen op ze te gaan liggen en met hun vagina over de genitaliën van hun kind te wrijven. De vader stimuleert oraal de genitaliën van de kinderen op een speelse wijze. Zowel de kinderen als de ouders schijnen dit als zeer plezierig te ervaren. Zo observeerde Hippler in 1978 dat moeders tijdens het masturberen van hun kinderen opgewonden begonnen te glimlachen en dat hun tepels steeds harder werden. Al ver voor de puberteit hebben de kinderen geslachtsgemeenschap, of ander seksueel contact, met leeftijdgenoten en met ouderen. Bij een aantal stammen is de coïtus voor meisjes de eerste jaren na hun menarche (eerste ongesteldheid) verboden, hiervoor en hierna is ze vrij in het hebben van geslachtsgemeenschap. [...]

De Sambia is een volk dat leeft in Papoea Nieuw-Guinea. Bij dit volk is er een zeer strikte scheiding tussen de seksen. Een jongen leeft tot zijn zesde jaar bij zijn moeder in de vrouwenwereld, daarna wordt hij naar de mannenwereld overgebracht. De jongen moet nog man worden, en dit zal hij pas zijn als hij sperma heeft. Sperma wordt volgens de Sambia niet door het eigen lichaam aangemaakt. Het sperma krijgt de jongen van een andere oudere jongen en wel via orale seks, in gewoon Nederlands door te pijpen. Dit laatste blijft hij doen tot zijn twaalfde jaar, waarna hij de rol van de oudere jongen overneemt. Op zijn twintigste treedt hij in het huwelijk en vanaf dat moment zijn alle homoseksuele contacten verboden. De Marind Anim, een ander volk uit Papoea Nieuw-Guinea, kennen een gelijksoortige opvoeding van de jongen. Een verschil is dat het sperma van de oudere jongen via anale seks wordt doorgegeven aan de jongere jongen.

bron: Uit het artikel 'Wat weten we van kinderen?' door W. van Veen; De Nieuwe Sekstant (uitgave NVSH); nr. 1; maart 2006