Difference between revisions of "Zijn strengere straffen zinvol of juist niet?"

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "Het is een zomer vol uitgaansgeweld van Nederlandse jonge mannen in oorden als Garda, Renesse en Cuyk, met in één geval (op Mallorca) zelfs een dodelijk slachtoffer. Op Radi...")
 
 
Line 9: Line 9:
[[Category:Frank Bovenkerk]]
[[Category:Frank Bovenkerk]]
[[Category:Strafmaat]]
[[Category:Strafmaat]]
[[Category:Crimiologie]]
[[Category:Criminologie]]

Latest revision as of 19:26, 19 October 2021

Het is een zomer vol uitgaansgeweld van Nederlandse jonge mannen in oorden als Garda, Renesse en Cuyk, met in één geval (op Mallorca) zelfs een dodelijk slachtoffer. Op Radio 1 (WNL) riep criminoloog Chris Rutenfrans op tot het zwaarder straffen van de daders. Voor Argus gaat hij in debat met zijn collega Frank Bovenkerk.

Chris Rutenfrans: "Ik was verontwaardigd toen het Openbaar Ministerie zo lauw reageerde op het doodschoppen van een 27-jarige jongen door een groep andere jongens. Die zijn meteen de volgende dag naar Nederland teruggekeerd, veel vroeger dan ze van plan waren. En dan duurt het nog drie weken eer het OM iemand arresteert, terwijl er een ernstig vermoeden is van een strafbaar feit waarbij die groep betrokken is. Drie weken, dat is ongehoord! De jongens die eerder in Arnhem een 73-jarige pedoseksuele man doodschopten, kregen een half jaar detentie. Vind ik schrikbarend weinig. Vandaar mijn pleidooi om zulke gewelddaden harder aan te pakken."

bron: Vraaggesprek 'Zijn strengere straffen zinvol of juist niet?' door John Jansen van Galen; Argus, jaargang 5, nummer 109; 1 september 2021