'Amerikanen zijn seksueel onvolwassen'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De Amerikaanse auteur John Irving heeft onder zijn puriteinse landgenoten voor opschudding gezorgd door Amerikanen seksueel "onvolwassen" te noemen. Volgens de auteur van 'The World According to Garp' en 'The Cider House Rules', zijn de Amerikanen er de laatste drie decennia op dat vlak sterk op achteruitgegeaan.

In een interview met het Duitse magazine Brigitte verwijst de 62-jarige auteur naar de "bekrompen seksuele moraliteit" in de VS. "Ik haat de manier waarop dit land de laatste dertig jaar omgaat met seks. Het is belachelijk. Op het vlak van seksualiteit is Amerika het meest onvolwassen land waar ik ooit geweest ben", aldus Irving.

Irving noemt zijn landgenoten nog "een groepje gespannen, rechtse en kleinburgerlijke christenen". Irving reageert zo met name op de kritiek in de media op de verfilming van zijn boek 'A Widow for One Year' (de filmversie heet 'The Door in the Floor'). Dat verhaal bevat enkele naaktscènes waarbij een 39-jarige vrouw een 16-jarige jongen inwijdt in de wereld van de erotiek.

bron: Artikel < "Amerikanen zijn seksueel onvolwassen" >; 64.233.183.104/search?q=cache:sXzA55QSB2EJ:www.hln.be/hln/alg/pag/hln_index.jsp%3Fp_page%3Dnieuws%26p_cat%3Dbuitenland%26p_scherm%3D1%26p_artid%3D24932%26p_lijst%3D13+john+irving+misbruik&hl=nl; Het Laatste Nieuws; 12 oktober 2004