'Het begint met woorden, niet met seks'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

[Joachim Lafosse:] 'Het is de allereerste keer dat ik mijn verhaal vertel. Ik heb er twee jaar geleden wel een film over gemaakt, Elève libre, maar ik heb nooit gezegd dat die autobiografisch was. [...] Ik heb twaalf jaar lang, drie keer per week, psychotherapie gevolgd om alles enigszins te verwerken.' 'Het is begonnen toen ik bijna zestien was. [...]' 'Om diezelfde reden vind ik het discours van Ivo Van Hove zo gevaarlijk. [...] [I]k stel hem wel voor zijn verantwoordelijkheid: hij moet zich bewust zijn van de consequenties van zijn woorden. Ik vind dat zijn discours sterk lijkt op dat van de man die mij heeft misbruikt: wat gebeurd is, is niet erg, integendeel, het hoort bij het leven. Een elitaire visie is het haast: ik heb er geen trauma aan overgehouden, ik ben zelfs blij dat ik het heb meegemaakt - ik ben een ervaring rijker die anderen niet hebben. Misschien is het een verdedigingsmechanisme en wil hij de waarheid niet onder ogen zien, maar mij lijkt het sterk op een legitimatie.'[Reactie van 'John' op bovenstaande (8 december):] Ik heb al vaker betoogd dat de hele anti-pedo hetze niet veroorzaakt is door een religie (zoals het cristendom), niet door politie of justitie, niet door de media en niet door de politiek, mar uitsluitend door de georganiseerde psychologen en psychiaters. Dat is de enige groepering die de macht heeft, de gelegenheid heeft en de motivatie heeft om deze hetze te starten en in stand te houden. Het zijn de psycho's die de politie terzijde staan om pedofielen op te sporen. Het zijn diezelfde psycho's die bij justitie de rapporten schrijven aan de hand waarvan pedofielen veroordeeld worden. Het zijn dezelfde psycho's die vervolgens, in opdracht van justitie, de pedofielen onder dwang 'behandelen', en bepalen wanneer iemand voldoende uitbehandeld is om weer vrij te mogen komen. Daarin speelt de rechterlijke macht nog slechts een symbolische rol.

De media profileren zichzelf graag als onafhankelijk doorgeefluik, maar in feite kunnen ze niet anders dan alleen maar de meningen doorgeven van deze psycho's. En politici willen alleen maar populair zijn. Andere meningen zijn zeldzaam tegenwoordig, iemand met een afwijkende mening is al zeer snel verdacht. Van opspoorder, vervolger, aanklager, rechter, behandelaars, ik durf hier zelfs het woord beul te gebruiken, en media, tot en met wetmakers: in alle disciplines voeren psychiaters en psychologen de boventoon. Aldus zijn ze in staat om nagenoeg de gehele bevolking te indoctrineren.

Als iemand nu probeert om aan die Lafosse uit te leggen dat niet zijn vroege seksuele ervaring het probleem is, maar die psycholoog of psychiater die niet in staat is en/of niet bereid is om hem te helpen, zou hij dan daarnaar willen luisteren? Kunnen luisteren? Seksuele omgang tussen volwassen en jongeren is iets van alle volkeren, alle tijden en alle culturen. Dat is echt geen reden om naar een psycholoog te lopen. Maar probeer dat maar eens aan zo'n psycho uit te leggen. Even rekenen: 12 jaar maal 50 weken maal 3 maakt ruim 1800 sessies. Hoeveel zou zo'n psycho per uur verdienen? Ik waag het te betwijfelen dat het onder de 100 euro per uur zit. Ik adviseer Lafosse om die psycho eens aan te klagen, voor grof obsceen misbruik van een absurd bijgeloof met als doelstelling om zichzelf te verrijken, om de werkgelegenheid voor zichzelf in stand te houden, en zijn cliënt(en) opzettelijk ziek te houden. Het is volledig op systematische intimidatie, laster en bedrog gebaseerd. Maar ja, zie dat maar eens aan een rechter uit te leggen. Wat voor rechter zou het immers aandurven om een Echte Psycho, een Echte Deskundige, tegen te spreken.

bron: Artikel < 'Het begint met woorden, niet met seks' - Joachim Lafosse (35) >; www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=P7338290; De Standaard Online; 4 december 2010