Beste Volkskrant-journalisten

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Door: Vereniging Martijn

Beste Volkskrant journalisten,

Wij van de Vereniging Martijn (vereniging voor acceptatie van pedofilie) zijn blij dat de Volkskrant zaterdag 25 januari jongstleden, aandacht heeft besteed aan ons verenigingsblad OK Magazine. We doelen op het artikeltje "parmantig pikje" dat gewijd was aan de twintigste verjaardag van Martijn. In het betreffende dubbelnummer stond een artikel over de wetenschappelijke onderzoeken van Rind, Bauserman en Tromovitch. Deze heren hebben de gegevens van zo'n beetje al het verrichtte onderzoek naar seksuele relaties tussen ouderen en jongeren (in de volksmond pedofiele relaties) verzameld en geanalyseerd. Het resultaat was dat lang niet alle onderzochte relaties schadelijk waren voor de jongste partner. Wat schade veroorzaakte was dwang binnen zulke relaties. Zonder dwang (en incest) keken de toenmalige jonge partners veelal neutraal maar vaak ook positief terug op deze relaties.

Het feit dat journalisten van de Volkskrant of die van andere media al jarenlang alle informatie negeren die niet duidt op schade valt jullie zeer aan te rekenen. Alleen de leugen dat alle pedofiele relaties schade veroorzaken, dus ook de vrijwillige relaties, wordt door de media al lange tijd bijna uitsluitend gepropageerd. Meestal via eenzijdig geraadpleegde "deskundigen". Onze hoop is dat de Volkskrant deze politieke correctheid eindelijk eens overboord zal gooien.

Het artikeltje "parmantig pikje" is hiervan wellicht een begin. De zin "Artikelen worden vaak onder pseudoniem geschreven, door mensen die vinden dat seksueel misbruik van kinderen vrijwel nooit tot blijvende psychische schade leidt" suggereert dat wij seksueel misbruik goed proberen te praten. Uw objectiviteit is hier ver te zoeken. Een beetje meer verantwoordelijkheidsgevoel mogen we toch wel verwachten van journalistiek Nederland. Iedereen die de Nederlandse journalistiek van de laatste jaren bestudeerd heeft komt bijna tot eenzelfde niet al te vrolijke conclusie. Vereniging Martijn wijst seksueel misbruik af. Aandacht hiervoor juichen wij toe. Iedereen moet baas zijn over zijn of haar eigen lichaam. Dat de jeugd pas op zestien-, en in sommige gevallen achttienjarige leeftijd dit recht verkrijgt is in onze ogen niet zoals het behoort te zijn.

Begin met kinderseks onderling te legaliseren en verbeter ook de seksuele voorlichting aan kinderen (inclusief aandacht voor het gevoelsleven) is ons advies aan de samenleving. De taak die journalisten hierin hebben is puur het verkondigen van de (niet gemanipuleerde) waarheid. Mensen kunnen vervolgens zelf een standpunt innemen of deze eventueel herzien.

Onderdrukking van (seksuele) gevoelens leidt nogal eens tot heftige agressie. Ons grote probleem is namelijk dat pedofiele gevoelens zo vaak voorkomen dat u als lezer/lezeres ze ook heeft in min of meerdere mate. Ook hebben kinderen massaal seksuele gevoelens die ze lang niet altijd kwijt kunnen. Het gewone knuffel- en stoeicontact staat al zeer onder druk vandaag de dag met alle gevolgen van dien. We kweken zo onbedoeld een verweesde samenleving. Martijn wenst schietincidenten van scholieren te voorkomen. Iemand die goed in zijn of haar vel zit is meestal ook aardiger voor anderen. Genoeg stof tot nadenken?

Met vriendelijke groet,
Bestuur Vereniging Martijn

bron: 'Beste Volkskrant-journalisten' door Bestuur Vereniging Martijn: OK Magazine, nr. 85; mei 2003