Crèche wil vingerafdruk van ouders

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Kinderdagverblijf Woelewippie in Breda neemt al zijn klanten vingerafdrukken af. Zo wil de crèche de kinderen beter beschermen. Woelewippie is het zevende kinderdagverblijf in Nederland dat zijn pand beveiligt door vingerafdrukken van ouders te scannen. "In Huizen, Hilversum en Almere werken al crèches met het syteem, op drie kinderdagverblijven in Rotterdam is het ook aangeschaft", vertelt Claudia Leerdam van leverancier Easydentic Nederland uit Breda. Ze spreekt van een toenemende belangstelling uit de sector.

Directeur Hotze Hanssen van Woelewippie in Breda: "We worstelden al een tijd met de vraag hoe onze crèche veiliger kon. De poort moet drie keer per dag open voor ouders die kinderen halen of brengen. Hoe voorkom je dat dan ongewenste gasten binnenkomen? Onze leidsters moeten op kinderen letten, niet op de deur." Een ontsnapte tbs'er die eind vorig jaar in de buurt van Woelewippie rondzwierf en de moord op de achtjarige Jesse Dingemans uit Hoogerheide versterkte en de behoefte aan beveiliging. Hanssen: "Je kunt nooit alles voorkomen maar wij willen het maximale doen." Het systeem is zo strak dat mensen die de kinderen alleen dinsdag brengen, er op andere dagen niet in komen.

bron: 'Crèche wil vingerafdruk van ouders'; www.nd.nl/document.aspx?document=nd_artikel&vori; Nederlands Dagblad; 13 januari 2007