De Pedo - Levenslang

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De oorlog en gaskamers hadden een onuitwisbare indruk gemaakt en tot een verhoogd bewustzijn over goed en kwaad geleid. Wat er met psychiatrische patiënten, wetsovertreders, homo's, zwakzinnigen, zwervers en andere onaangepasten gebeurd was, dat mocht nooit meer gebeuren. Eerst langzaam, maar daarna steeds sneller, herstelde zich na de jaren 70 de oude manier van denken, waarbij categorieën mensen tegenover elkaar geplaatst werden: mannen en vrouwen, Nederlanders en buitenlanders, volwassenen en kinderen, normale mensen zoals 'wij' (de krantenlezer en tv-kijker) en slechte 'anderen'.

De meest tot de verbeelding sprekende onder die 'anderen' is ongetwijfeld opnieuw de zedendelinquent. De invloed van Amerikaanse films, waarin de duivel op zoveel verschillende manieren vertegenwoordigd is, moet hierbij niet onderschat worden. Zedendelinquenten zijn zo 'ziek' (lees 'slecht'), maar ook zo sluw, dat ze continu geketend moeten worden.

De psychiaters van nu zeggen op de televisie ook weer dat sommige mensen onbehandelbaar zijn, omdat journalisten en politiek dat willen horen. Maar die onbehandelbare psychopaten, die afgezanten van de duivel, bestaan voor 99% in de collectieve verbeelding. Ze zijn de projectie van verborgen individuele verlangens en schuld, die optreden als gevolg van de eindeloos herhaalde boodschap over het Seksuele Kwaad dat nu in het woord 'pedofilie' wordt samengevat. Wie de pech heeft of zo dom is dat hij in handen valt van justitie en psychiatrie ervaart het rampzalige effect van die collectieve verbeelding, die terecht vergeleken is met heksenjacht.

bron: Artikel 'De Pedo; Levenslang' door Dik Brummel; www.nvsh.nl/varianten/pedoLevenslang.htm; Deze url werkt niet meer, op 26 juni 2020 was de url: www.nvsh.nl/seks-en-samenleving/meer-weten/de-pedo-levenslang/; NVSH.nl; 2007