De term 'homofiel' werd afgeschaft wegens achterhaald, maar de 'pedofiel' wil graag blijven bestaan

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Bij pedoseksualiteit wordt het ingewikkelder [in vergelijking tot homoseksualiteit]. In dat geval staat tussen liefde en lust niet alleen de Bijbel, maar ook het wetboek: seks met een minderjarige is strafbaar.

In het handboek van de psychiatrie, het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DMS), werd homofilie in 1974 gepromoveerd van 'afwijking' ('parafilie') naar 'geaardheid', waarmee homo's dezelfde status kregen als hetero's. Pedofielen willen die classificatie ook, maar buiten hun eigen kring is daar weinig animo voor. De inherente ongelijkwaardigheid van een pedoseksuele relatie is en blijft een ethisch struikelblok. Maar, zeggen pedofielen, dit gaat niet over seks, die gaat over liefde - daar kan niets tegen zijn.

Het 'Kinderbevrijdingsfront' deelde in 2019 tijdens Pride Amsterdam flyers ('#pedopride') uit: 'De pride community moet ruimte geven aan kinderen, jongeren en de mensen die van ze houden, —> nepiofielen (baby's), pedofielen (kinderen), —> hebefielen (11-14 jaar) en —> ephebefielen (15-19 jaar). Liefde kent geen leeftijd. Wij moeten elkaar steunen in plaats van uitsluiten.'

Hoewel die flyers in beslag werden genomen door de politie, vindt deze oproep toch enige weerklank. Al die nieuwe gender- en seksidentiteiten die de afgelopen jaren erkenning hebben gekregen - het zijn er zo veel dat er achter LHBTQIA maar een plusje is gezet - is het wel eerlijk om pedofielen uit te sluiten van dit Omniseksuele Kumbaya?

De homobeweging herinnert zich maar al te goed dat 'homoseksueel' ooit min of meer synoniem was met 'kinderlokker', en wijst deze toenadering resoluut af.

bron: Column 'De term 'homofiel' werd afgeschaft wegens achterhaald, maar de 'pedofiel' wil graag blijven bestaan' door Jan Kuitenbrouwer; www.volkskrant.nl/cultuur-media/de-term-homofiel-werd-afgeschaft-wegens-achterhaald-maar-de-pedofiel-wil-graag-blijven-bestaan~bdd919e1/; De Volkskrant; 17 mei 2021