Duitsland tobt met friemelverbod jeugd

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Duitse juristen zijn in rep en roer over de uitwerkingen van een nieuw wetsvoorstel tegen de verspreiding van kinderporno. Door de wet zou friemelende jongeren in de bioscoop in het ergste geval een gevangenisstraf van vijf jaar dreigen. Ook brievenrubrieken, waarin jongeren over hun 'eerste keer' vertellen, zouden strafbaar kunnen worden. Het wetsvoorstel komt voort uit nieuwe Europese regelgeving, die de lidstaten verplicht hun strafrecht op het gebied van kindermisbruik aan te scherpen. Volgens de oude wet waren seksuele handelingen verboden voor kinderen tot 14 jaar. In de nieuwe wet wordt die leeftijd verhoogd tot 18 jaar. Seksuele handelingen tussen 16- of 17-jarigen is in de toekomst strafbaar als daar dwang of een beloning tegenover staat.

Juristen vrezen dat dit ook kan slaan op een jongen die een meisje vraagt mee te gaan naar de bioscoop, in de hoop dat als het licht uit is er gefriemeld gaat worden. Of als een moeder het niet eens is met de relatie van 16-jarige dochter met een even oud vriendje, die ze bij de politie kan aangeven.

bron: 'Duitsland tobt met friemelverbod jeugd' door Arjan Paans; www.ad.nl/buitenland/article1890064.ece?reageer=1; AD.nl; 11 december 2007