Geen straf na seks met 15-jarige

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een 15-jarig meisje uit het Brugse ging in de zomer van 2008 als jobstudente aan de slag in Wenduine bij De Haan. Ze werd verliefd op de 53-jarige zaakvoerder en dumpte haar vriendje. Haar moeder nam haar mee naar het politiekantoor, waar het meisje opbiechtte dat ze seks met de man had. De man werd gisteren schuldig bevonden, maar kreeg opschorting van straf. Het meisje (nu 17) en de man zijn nog altijd een koppel.

Een ander verdict viel in de zaak van de 29-jarige R.B., die op een feestje in de Gentse Vooruit had afgesproken met een 15-jarig meisje en seks met haar had in de coulissen. Toen haar vader dat ontdekte, diende hij een klacht in. In 2007 werd R.B. veroordeeld wegens verkrachting met geweld. Maar R.B. ging in beroep omdat het meisje had ingestemd met de seks. Gisteren verklaarde het hof van beroep in Gent R.B. wel schuldig aan aanranding - omdat het leeftijdsverschil tussen hem en het meisje maatschappelijk onaanvaardbaar was - maar gaf hem geen straf.

bron: Artikel 'Geen straf na seks met 15-jarige' door Koen Baumers, Frederik Velghe & Arne Franck; www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GS22L38JH; Het Nieuwsblad; 20 januari 2010