Herfst: burlende herten en mannen

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Nova bood de twee pedofielenjaagsters die we al eens eerder bij Pauw en Witteman gezien hadden opnieuw gelegenheid. De televisie is blij met jullie, dames! Het zijn twee krengen van vrouwen die vastbesloten zijn de man die volgens hen aan het dertienjarige zoontje van een van de twee heeft gezeten net zo lang te achtervolgen tot hij zich van kant maakt.

Nova had ook de vervolgde zelf opgespoord die verklaarde: "Ik zal me eigen echt niet verhangen, dat gun ik ze niet." Het was tragisch, maar ook wel dom en erg uitvoerig - bij Nova vonden ze het blijkbaar heel lekker allemaal.

Toen kwamen er twee heren om commentaar te leveren. Eindelijk iets verstandigs denk je dan, maar nee, de heer Frans Weekers van de VVD verklaarde dat hij barstte van het begrip voor de emoties van de dames en dat de straffen in dit land voor "dat soort mensen" veel te laag waren, enz. De in zedenzaken gespecialiseerde advocaat die tegenover hem zat, zuchtte ten slotte, murw van het burlen van de parlementariër, dat het natuurlijk de beste oplossing was om een hek om de Veluwe te zetten en daarbinnen iedereen die je maar even ergens van verdacht op te sluiten.

bron: Uit de column 'Herfst: burlende herten en mannen' door Marjoleine de Vos; NRC Handelsblad; 6 oktober 2006