Het vagina- en haar penisboek

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Vijftig jaar geleden bestudeerde ik al boeken over seksuologie en voorlichtingsboekjes die zichzelf wetenschappelijk noemden. Na een tijdje keek ik alleen wat er over zelfbevrediging in stond, want dan wist ik al wat de kwaliteit was. Tegenwoordig kijk ik wat er over pedo's in staat.

In Haar Penisboek noemt Goedele [Liekens] lustremmende medicijnen (geheel volgens feministisch recept komt dat onderwerp niet voor in Het Vaginaboek). Ze vertelt dat die chemische castratie vroeger bij homo's en masturbanten werd toegepast, en nu bij verkrachters en pedoseksuelen, maar dat helaas het effect niet 100% is, waardoor je ze toch niet kunt vrijlaten. Kortom, ondanks alle opleukerij en grote hoeveelheden weetjes waarvan je je afvraagt wat je daar nu eigenlijk aan hebt is het een keurig aangepast geheel in overeenstemming met de heersende mening. Best wel interessant en informatief voor onwetenden. Maar zoals Foucault 30 jaar geleden al over de seksuele voorlichters schreef: we bedoelen het goed, we willen dat mensen vrij zijn en allerlei bijgeloof en oudewijvenpraatjes overboord gooien. Maar als we niet heel erg goed opletten, brengen we gewoon een nieuw keurslijf aan van vrolijke kwalijke misvattingen.

bron: Artikel 'Het vagina- en Haar penisboek' door Manuella de Rijke; www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingBoekvaginapenis.htm; NVSH.nl; juni 2007