Hoofd christelijke school maakt bezwaar tegen interview met Van het Reve

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Wat jammer dat jullie nou 't laatste nummer verpest hebben door zo'n interview met die roomsgeworden flikker Van het Reve. Gedverderrie, de stank sloeg je in 't gezicht. Brr, bewaar ons voor 't roeren in die Ik-Jan-Cremersoep. Ik moest in maart ll. een grote beerpunt bij ons huis leeghalen. Geen fris werkje, maar ik doe 't nog liever dan interviews lezen met flikkers. Voor jullie 't weten zit je dan in de fascistische nazi-hoek. Niet lachen want jongens, dát was zo'n flikkerzooitje. Franco c.s. inbegrepen en de pausen ook. Mijn oudste zoon vaart al 7 jaar bij de H.A.-line. Als je hoort over bijv. de Arabieren (toen ze nog met cruises door 't Suezkanaal voeren), dan zeg je: "Goed zo Israël, schiet die flikkers kapot aan en binnen je grenzen." 't Hele homoseksuele probleem is direct opgelost. Eerst lezen Leviticus 18:22. Daarna de knuppel pakken. Dan lezen Leviticus 18:20 en dan geducht er op los timmeren, eventueel doodslaan of liever: stenigen. Leviticus 20:13! Zou Spiegel later nog eens met zulke viespeuken gaan praten, dan zou ik vanwege de vunzige stank van die rotfacisten genoodzaakt zijn m'n abonnement op te zeggen. Vaticaan en kloosters zijn ook van die flikkercentrales. Leve Ian Paisley!

De redactie van Spiegel die in haar nummer van 27 september 1969 deze brief afdrukte als kwalijk symptoom, stelde vast dat de schrijver hoofd was van een school voor christelijk lager onderwijs.

bron: Ingezonden brief; Spiegel; Aangehaald in het boek 'Sex en straf' door dr. E. Brongersma; Stichting Uitgeverij NVSH 's-Gravenhage; 1970; Spiegel van: 27 september 1969