Koninklijke onderscheiding voor Jules Mulder in daderbehandeling

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Jules Mulder (65) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Schneiders reikte de Haarlemse psycholoog en psychotherapeut dinsdag 6 oktober de bijbehorende versierselen uit. Dit gebeurde tijdens een symposium ter gelegenheid van de pensionering van Mulder.

Mulder is een pionier in de ontwikkeling van ambulante daderbehandeling voor zeden- en agressiedelinquenten. In 1992 richtte hij de eerste forensische dagbehandeling in Nederland op. Hij was ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van speciale behandelingen voor plegers van huiselijk geweld en behandelingen voor jonge delinquenten (vanaf 12 jaar).

Tussen 1995 en 2011 was Mulder directeur van polikliniek de Waag, de grootste landelijke polikliniek voor ambulante forensische zorg. Hij is sinds 2008 tevens voorzitter van de stichting Meldpunt Kinderporno en oprichter en ontwikkelaar van Stop it Now! in Nederland. Deze telefonische hulplijn is speciaal opgericht voor mensen met pedofiele gevoelens die daar vaak niet aan toe willen geven en die er met niemand in hun omgeving over kunnen praten.

bron: Artikel 'Koninklijke onderscheiding voor Haarlemmer pionier in daderbehandeling'; www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article27523140.ece; Haarlems dagblad; 6 oktober 2015