Makers van 'ontmaskerfilmpje' vermeende aanrander veroordeeld: 'Ik wilde alleen maar kinderen beschermen'

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Twee Oud-Beijerlanders verspreidden een filmpje, waarin ze een dorpsgenoot beschuldigden van het aanranden van een meisje. Vervolgens trokken grote groepen mensen naar het huis van deze man. De makers kregen vrijdag een werkstraf. "Mijn doel van het filmpje was delen, delen, delen. Ik wilde ouders waarschuwen: breng je kind niet naar deze man. Ik had alleen maar goede intenties, ik wilde kinderen beschermen."

Met hun 'ontmaskerfilmpje' over een vermeende aanrander in hun dorp Oud-Beijerland zetten Dick van E. (55) en Virgil K. (34) onlangs de Hoeksche Waard op zijn kop. Grote groepen mensen trokken op 10 mei naar het huis van de beschuldigde. De politie stuurde in een 'grimmige, zeer gespannen sfeer' zeker honderd mensen weg. "Ik ben hier voor die kankerpedo", hoorden agenten roepen. Bij het huis werd een camera geplaatst.

Een week later zou het Openbaar Ministerie (OM) concluderen dat er onvoldoende bewijs was dat het doelwit echt iets fout had gedaan. De makers van de video daarentegen mochten vrijdag voor de politierechter verschijnen vanwege laster en smaad.

bron: Artikel < Makers van 'ontmaskerfilmpje' vermeende aanrander veroordeeld: 'Ik wilde alleen maar kinderen beschermen' > door Niels Dekker; www.ad.nl/hoeksche-waard/makers-van-ontmaskerfilmpje-vermeende-aanrander-veroordeeld-ik-wilde-alleen-maar-kinderen-beschermen~ac73eb02/; AD.nl; 30 juli 2021