Martijn verantwoordelijk stellen voor wat een poster plaatst vind ik zeer onredelijk

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Ik vind de uitspraak eigenlijk nergens op slaan. Ik kan nog meegaan in het oordeel dat je als pedofielgerichte site geen foto's zou mogen plaatsen van kinderen. Als je een beetje redelijk nadenkt dan weet je dat de eigenaar van de foto dit niet echt prettig vindt of in elk geval dat de kans hierop tamelijk groot is, in elk geval vele malen groter dan op een andere site. Tot zover zou ik begrip kunnen hebben voor de rechtelijke uitspraak in deze huidige cultuur.

Wat betreft Martijn verantwoordelijk stellen voor wat een poster plaatst vind ik zeer onredelijk. Hierdoor wordt Martijn dus gedwongen om elke vorm van afbeeldingen van het forum te weren, hier vallen dus ook smileys en dergelijke onder (nou ja dat zou je met een juiste forumopbouw wel weer terug kunnen krijgen denk ik). Of ze moeten leden van het forum beperken in hun vrijheid in het plaatsen van berichten door ze eerst te controleren. Dit gaat ten koste van het posten doordat je niet direct op elkaar kan reageren en er dus altijd iemand tussen moet zitten wat voor die persoon meer werk op gaat leveren.

Mij lijkt het dat de berichtplaatser op het eerste moment verantwoordelijk is en dan pas de beheerder. Indien de beheerder alsnog niet handelt is het ook zijn verantwoording. Nu wordt er voor een verachtzame [verachtte] site zoals een pedofielgerichte site een uitzondering gemaakt die geen betrekking heeft op een site met een minder verachtzame inhoud. Oftewel je wordt in deze gediscrimineerd op basis van gedachtegang. Beheerders van sites met mensen met een gedachte die meer binnen de norm valt hoeven geen verantwoording af te leggen voor een zelfde feit als mensen van een extremere gedachtegang. Een uitzondering maken voor mensen met een extremere gedachtegang is in mijn ogen ook een vorm van discriminatie. Dus wij zouden wel verplicht moeten zijn om vooraf gecontroleerd te worden en de rest van Nederland niet. Daar komt het een beetje op neer. Met dit in de uitspraak ben ik heel erg op tegen.

[Betreft iemand - geen lid van Martijn - die foto's op het forum van Martijn plaatste van prinses Amalia.]

bron: 'Wan' op Jongensforum; www.jongensforum.net/messages/172998.shtml; 1 november 2007