Medisch-fysioloog Koos Slob reageert op boekje Vies is Lekker

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Volgens de medisch-fysioloog Koos Slob klopt het verhaal over de toenemende zwelling: "Wanneer de hond klaarkomt, wordt zijn erectie inderdaad groter. Daardoor blijft een reu ook altijd vastzitten in een teef. Vroeger kregen ze dan een emmer water over zich heen. Maar dat is niet nodig. Die zwelling neemt vanzelf af. Wanneer zoiets gebeurde heb ik trouwens nooit die teef de reu zien bijten." Hoewel hij niks met zekerheid kan zeggen ("Het is een kwestie van gissingen"), denkt hij dat anale penetratie door een hond anatomisch geen gevaar kan. Een stijve penis is namelijk geen hard stuk been, maar een bloedzwelling, die veel flexibeler is. Of het nu met kinderen gebeurt maakt volgens hem niet uit: "Die anus kan enorm meegeven. Door zo'n gaatje kan immers ook een enorme drol. Het hangt natuurlijk ook wel af van de hond. Maar ik kan me niet echt voorstellen dat het kwaad zou kunnen."

Zijn bedenking is hygiënisch: "Honden likken aan van alles en nog wat. De kans op infecties wordt daardoor groter." Maar daar is volgens hem ook een oplossing voor: de hond een condoom omdoen. "Wanneer hij een bereidwillige sekspartner is, zal hij ook daar geen bezwaar tegen maken. Dwang is natuurlijk altijd onaantrekkelijk, niet alleen voor de mens maar ook voor het dier," besluit hij.

bron: Titel artikel onbekend; Artikel door 'TS'; Bron onbekend; Slob reageert op actie van verspreiden folder 'Vies is lekker' door de Roze Driehoek; 1986