Men vindt seks en lustgevoelens slecht

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De essentie daarvan is dat seks en lustgevoelens slecht zijn, onderdrukt moeten worden. Dit is zo sterk dat de meeste kinderen al jong, vanaf een jaar of vijf, zich daarvan bewust zijn en daadwerkelijk proberen om die gevoelens te onderdrukken of verborgen te houden. Echter de gevoelens en verlangens bestáán, dus het is niet meer dan menselijk dat die kinderen toch op zoek gaan naar invulling daarvan. Dat kan bij andere kinderen zijn, en dat kan bij volwassenen zijn. De vraag is dus niet waarom kinderen op zoek zijn seks - maar waarom goedopgevoede mensen zoals u, denken het recht te hebben om kinderen seksuele ervaringen te onthouden en te verbieden. Daar zit het echte probleem.

Kinderen wordt de keuzevrijheid ontnomen. Maar voor ieder kind komt het moment dat ze dat gaan beseffen, en daartegen gaan rebelleren. Ze vinden dat wel degelijk recht hebben op seks. Dat wordt dan "pubertijd" genoemd, een pseudo-wetenschappelijk verzinsel dat bedoeld is om de kinderen machteloos en monddood te houden. Kinderen gaan experimenteren, niet alleen met seks maar ook met drank en drugs en geweld. Waarom ook niet, als ze dagelijks belogen worden over seks, dan ligt het voor de hand dat ze zich ook belogen voelen over die andere zaken. Als de mensheid meer gevoel voor medemenselijkheid zou hebben, dan zouden kinderen gestimuleerd worden om wel seksuele contacten op te zoeken. Ieder mens op zijn eigen niveau - sommigen zijn met vijf jaar al tot veel meer in staat dan anderen op 10 of 16 jaar. En dan is het mogelijk om zinvol antwoord te geven op de vraag "wat is seksualiteit". Als mensen / kinderen weten dat ze kunnen en mogen kiezen, dan zullen ze voor het beste kiezen wat binnen handbereik is.

Kinderen die bij een bepaalde persoon goede ervaringen opdoen, zouden daar vrij over kunnen vertellen en dat zou voor andere kinderen een stimulans zijn om ook naar die persoon te gaan. Als enig kind bij iemand een slechte ervaring opdoet, kan die daar ook vrij over vertellen en dan zullen andere kinderen die persoon mijden. Hoe ingewikkeld kan het leven dan zijn? Het is helemaal niet nodig om een samenleving die op ANGST gebaseerd is, in stand te houden. Als seksuele ervaringen niet geheim gehouden hoeven te worden, is er geen enkele noodzaak om jaren met een geheim te blijven lopen. Maar we leven in een samenleving die wel op angst en haat gebaseerd is. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. DNH [Michel Hoff] door te schelden tegen hetero-fascisten waarmee hij eigenlijk zowat iedereen bedoeld. The Procrastinator die een bemiddelaar wil zijn. Christiaan die een leraar wil zijn. Debby door zichzelf voor te houden dat ze beter is dan de anderen, maar niet weet wie die anderen zijn. En ik... ik zwijg het liefste, omdat ik weet dat er toch vrijwel niemand is die wil luisteren. Dat is tenminste wat ik van deze wereld ervaren heb.

bron: '_John_' [John C.] op het MARTIJN-forum; www.martijn.org/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1185210858/20#20; 24 juli 2007