Midas Dekkers: 'Een boer mag 50.000 kippen mishandelen, maar heb je seks met één kip dan is de wereld te klein

From Brongersma
Jump to: navigation, search

[Interviewer:] Is er dan ook een grens tot waar iets moreel gezien wel en niet meer kan. Vanaf welke grens gaat menselijke dierenliefde te ver? Bestialiteit misschien?

[Midas Dekers:] "Een lastige. Want de ultieme waarheid is dat een boer vijftigduizend kippen mag mishandelen voor eieren. Geen schande, de Rabobank geeft onderwijl krediet. Maar laat hem het meest mannelijke deel in één kipje steken, dan is de wereld te klein. Hij gaat volgens de moderne wetgeving zelfs het gevang in."

[Interviewer:] Want bestialiteit is verboden.

[Midas Dekers:] "Letterlijk middeleeuws, want in de middeleeuwen was seks met dieren verboden. Veel mensen deden het met een varken, destijds. Franse revoluties maakten er een einde aan. Het criterium werd dat zeden geen lijden moest brengen, voor de rest werd het adagium dat de staat niet bepaalt wat goede zeden zijn. Wij zeiden vervolgens altijd in Nederland: bestialiteit-wetten zijn niet nodig. Als het dier pijn van onze lust heeft, valt dat onder dierenmishandeling. Helder, niet?"

[Midas Dekers:] "Een volslagen idioot, PvdA'er Waalkens, wilde tóch een wet op bestialiteit. Hij deed een voorstel: wij gaan het neuken met beesten strafbaar stellen. Geen enkele politieke partij had zin om te zeggen: dat hoeft niet Waalkens. Het zou gespind kunnen worden als: die partij moedigt het neuken met dieren aan. Kreeg die Waalkens zijn zin. Ik wind me erover op, hoor je."

bron: Interview < Midas Dekkers: 'Een boer mag 50.000 kippen mishandelen, maar heb je seks met één kip dan is de wereld te klein' > door Andre Valkeman; www.destentor.nl/regio/midas-dekkers-een-boer-mag-50-000-kippen-mishandelen-maar-heb-je-seks-met-een-kip-dan-is-de-wereld-te-klein~a16ea3cd/; destentor.nl; 24 december 2020