Ongestoord genieten

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De discussie omtrent pedofilie is nog lang niet uitgedoofd. Van de vraag of virtuele kinderporno moeten worden toegestaan tot de omgang met de pedofiele medemens, media en deskundigen hebben ieder hun eigen, vaak uitgesproken, mening. In 2012 won de documentaire 'Are All Men Pedophiles?' de NVVS-mediaprijs. De film laat zien hoe paradoxaal we in de westerse wereld omgaan met de seksualisering van de met name tienermeisjes en de problematisering van jeugdige seksualiteit. Verschillende aspecten van pedofilie worden vanuit cultureel, juridisch, psychisch, persoonlijk en neurobiologisch perspectief belicht. In een mediastorm waar vooral de excessen worden belicht probeert deze film nuance aan te brengen in de beeldvorming omtrent dit onderwerp.

Het nagesprek wordt gevoerd met filmmaker Jan Willem Breure, met de auteur Anton Dautzenberg en met de NVVS-seksuologen Jelto Drenth en Erik van Beek.

bron: Uit het programma van het debat 'Ongestoord genieten'; Georganiseerd door Marije Janssen (gespecialiseerd in gender, seksualiteit, feminisme en media), Peter Leusink (huisarts en seksuoloog) & Yuri Ohlrichs (seksuoloog); ongestoordgenieten.info/?page_id=10#LinkP; Ongestoord Genieten; Tekst van site geplukt: 6 november 2013; Debat op 22 november 2013