Ontuchtpleger wil eind aan 'heksenjacht'

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een voor ontucht met kinderen veroordeelde ex-Purmerender sleept Uniserver Internet uit Heerhugowaard voor de rechter. Het bedrijf is 'gastheer' van een website waarop volgens de advocaat van de zedendelinquent een heksenjacht tegen zijn cliënt is ontketend.

De 45-jarige taxichauffeur kreeg in 1996 vier jaar cel voor seksueel misbruik van minstens vier kinderen in Purmerend. In 2001 liep hij anderhalf jaar op voor bezit van kinderporno. Eind vorig jaar werd hij opnieuw gearresteerd, in België. Het onderzoek in Nederland maakte de tongen los in Assen, sinds 2004 de woonplaats van de man. In de Drentse hoofdstad was tot dan niemand op de hoogte van zijn achtergrond. Dat veranderde razendsnel in de kinderrijke buurt waar zijn woning stond. De woningcorporatie zegde hem de huur op. Hij dook onder, waarna medio november onbekenden zijn voormalige huis in de brand staken.

Rond die tijd begon een website met publicatie van artikelen over de veroordeelde en reacties daarop van bezoekers van de internetpagina. De teksten liegen er niet om. Hij wordt een 'extreem gevaarlijke kindermisbruiker' genoemd, een 'tikkende tijdbom' die 'moet worden afgemaakt'. De site brengt ook foto's waarop de man duidelijk herkenbaar is, zijn adres-, telefoon- en e-mailgegevens en informatie over zijn auto. Dat levert volgens raadsman H. Vogel smaad, laster en aanzetten tot haat op. Hij heeft onlangs de beheerder/producent van de pagina gesommeerd daarmee meteen en volledig te stoppen. Maar dit officieel in Californië gevestigde bedrijf reageert niet en gaat onverdroten voort. Omdat Vogels cliënt toch een snel einde wil aan de 'heksenjacht', is de webhost, Uniserver Internet, uitgenodigd om dinsdag bij de Alkmaarse kort-gedingrechter te verschijnen.

bron: < Ontuchtpleger wil eind aan 'heksenjacht' >; www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/article1333411.ece; Noordhollands Dagblad; 4 januari 2007