Poll: Het is goed dat de Roze Zaterdag de pedo-organisatie Martijn heeft geweigerd

From Brongersma
Jump to: navigation, search

[Marjan Berk, schrijfster en huismoeder:] "Ik ga altijd voor respect, maar dit ligt te moeilijk, je moet de zaken wel op de juiste merites kunnen beoordelen. Ik denk dat de stichting Martijn er beter aan doet een eigen paraplu op te zoeken en niet die te gebruiken van de homobeweging."

[Jan Wolter Wabeke, voormalig hoofdofficier van justitie:] "Ik ben het met de stelling eens. Pedofilie heeft zeer weinig van doen met homoseksualiteit. Pedofilie is bovendien, als het in praktijk wordt beoefend, strafbaar, dat komt omdat de wet seksuele handelingen met kinderen verbiedt. En daar is ook een goede reden voor. Het is fout om jonge mensen, die nog niet seksuele wasdom hebben bereikt en/of nog niet tot een eigen seksueel leven en eigen keuzes op dat gebied zijn gekomen, te betrekken in de eigen lusten van een volwassene. Laat het kind eerst zelf ontdekken en experimenteren. En dat kan het beste met leeftijdsgenootjes. Natuurlijk zijn er positieve ervaringen en verhalen over seksuele affaires van volwassenen met kinderen, maar in de regel levert seks tussen volwassenen en kinderen schade op voor het kind. Met alle respect voor pedofielen, ze hebben een geheel andere zaak op te lossen dan homoseksuelen, en doordat ze in de praktijk de wet overtreden en ook kinderen ernstig kunnen benadelen, is het juist hen niet een prominente plaats te gunnen in de beweging die homoseksualiteit emancipeert.

Reacties van lezers

[Cees M. [edit]:] "De vereniging Martijn is een legale vereniging. De opvattingen over pedofilie zijn sterk tijd- en cultuurgebonden. Voorlichting, discussie en hulpverlening zijn zeer wenselijk. Daarenboven wordt hier onder verwerpelijke dwang een besluit aan de organisatie van Roze Zaterdag opgedrongen. De vrijheid van meningsuiting is hier in het geding."

[Bas de J. [edit]:] "Martijn is niet illegaal maar hoort niet thuis op de Roze Zaterdag, die is van en voor homo's en lesbiennes. Wat misschien wel een idee is, is een jaarlijkse infomarkt voor organisaties die opkomen voor hun seksuele identiteit. Daar kunnen dan ook bijvoorbeeld mensen present zijn die dol zijn op seks met bejaarden, seks met dieren voorstaan en necrofielen."

[Peter T. [edit]:] "Ik zelf ben homo, hoe moeilijk is het voor ons niet om in deze wereld geaccepteerd te worden? Moeten wij nu andere personen met een andere geaardheid discrimineren? Ik weet wel, het valt niet goed te praten, maar die mensen kunnen er ook niets aan doen dat ze zo zijn en kunnen, net zoals wij, hun geaardheid niet veranderen."

[Ad S. [edit]:] "Je afzetten tegen een deel van je eigen groep en die als zwart schaap afschilderen is een verwerpelijke strategie, die nooit heeft geholpen om de tolerantie van je eigen groep te vergroten of repressie te verminderen. Pedo's horen niet bij die groep, brult iedereen om het hardst. Potten horen ook niet bij nichten, maar ze behartigen hun belangen al wel meer dan 50 jaar samen. Horen pedo's dan niet tot dezelfde groep die vervolgd werden/worden om hun seksuele voorkeur?"

Internet-poll op site Gay Krant; 'Het is goed dat de Roze Zaterdag de pedo-organisatie Martijn heeft geweigerd'

Ja 71%
Nee 15%
Weet niet 12%


bron: Twee reacties van lezers; Gay Krant, nummer 439; 7 juli 2001