Quotes van de dag: Gert Hekma

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Gisteren stond er in het parool een interview met de UvA-docent Gert Hekma. Zonder nou direct in een anti-pedofilie-stuip te schieten wil ik jullie toch een paar van zijn uitspraken in dat interview voorleggen: "Als een kind seks met een volwassene wil is dat niet anders dan dat een kind seks met een ander kind wil. Sommige kinderen zijn op hun tiende al klaar voor seks, andere veel later. Misbruik moet je straffen". "Bij seks is altijd sprake van verschil in macht. Dat is ook zo tussen man en vrouw. De een heeft meer geld of fysieke macht. (..) Kinderen hebben ook veel macht. Ze hoeven maar een kik te geven en de politie staat voor de deur"

"Kinderen worden gedwongen naar school te gaan. Ik ging altijd huilend. Maar als je zoiets over seks zegt denkt iedereen meteen aan vieze heren die kinderen hun seksuele wensen opleggen. Hier ligt een taak voor André Rouvoet als hij voor de ChristenUnie minister van Jeugd- en Gezinszaken wordt. Op school moeten kinderen leren met hun seksualiteit om te gaan. Nu wordt kinderen geleerd nee te zeggen, maar ze moeten ook leren ja te zeggen. Het gaat meer om een duwtje dan onder dwang."

Goede punten of niet?

bron: 'Quotes van de dag: Gert Hekma' door 'Spuyt12'; www.geencommentaar.nl/index.php/2007/02/01/quotes_van_de_dag_gert_hekma; GeenCommentaar; Geplaatst op 1 februari 2007